CEO івент агентства ARENA CS Яна Матвійчук виступила на заході «Премія HR-бренд», яке відбулося в грудні 2019 року. Учасникам одного з кращих івентів для HR в Україні Яна розповіла про особливості роботи та принципи побудови сильної команди. Ми публікуємо найцікавіші моменти спічу, названого «Як приручити дракона. Інструкція з утримання сильної команди в компанії з високим рівнем свободи і відповідальності ».

«У нашому бізнесі люди – це все. Це фактично і є бізнес », – зазначила засновниця ARENA CS на початку свого виступу. Яна зізналася, що робота в івент сфері вимагає безстрашності: адже її агентство готує понад 1500 заходів на рік. Підготовкою займаються 70 осіб основної команди плюс 150 фахівців підрядників, що працюють за контрактом.

«Якщо ви хоч раз організували захід, можете собі уявити процес. На перший погляд це – божевільний будинок. Але якщо правильно вибудувати ієрархію в команді та логіку процесів, процес стає впорядкованим. Саме це допомагає нам готувати заходи абсолютно різного рівня і масштабу », – поділилася Яна Матвійчук.

За її словами, середній вік співробітника в івент агентстві – 24 роки. Тому доводиться часто стикатися з поблажливою фразою замовників: «Ми найняли дівчинку, вона допомагає нам організувати захід». Але між іншим, професія «дівчинки» (всередині компанії, до речі, не допускають такого звернення) – одна з найбільш стресових в світі. За деякими даними, вона на третьому місці серед найбільш стресових професійних напрямків.

Как приручить дракона: CEO Arena CS рассказала об особенностях работы ивент менеджера

Справа в тому, що на івент менеджерові лежить відповідальність за все: за чужий бюджет, за цілі клієнта та аудиторії, збіг результату з очікуваннями, за те, щоб був план А, план Б (і далі за алфавітом), щоб нічого не провалилося і все пішло так як треба, і щоб учасники навіть не помітили, якщо щось пішло не так.

Івент-менеджер несе особисту відповідальність за командні рішення. При цьому бувають проекти, які готують близько 5 співробітників ARENA CS і більше 200 найманих фахівців. За їхні дії теж відповідає івент команда.

«Зараз ми проводимо до 24 заходів в день на території України і за кордоном. Був період, коли організували більше – але тоді наші івент менеджери буквально ночували в офісі і працювали на межі можливостей. Тому ми прийняли рішення знайти для себе комфортний показник, і не виходити за його рамки », – розповіла Яна Матвійчук.

Торкнулася CEO ARENA CS і циклу розвитку фахівця івент агентства. За її словами, він становить 3 роки. Перший рік: навчання, ейфорія, насолода від почуття відповідальності, можливості керувати людьми та проектами, управляти фінансами. Другий рік: стабілізація. Спеціаліст вже знає професію, управляє більш відповідальними проектами. У кінці другого року: або стагнація (усвідомлення професійної цінності та пошук іншої роботи), або новий прорив, велика самомотивація і перехід на підготовку масштабних івентів.

Про те, як зберегти мотивацію співробітників в стресових робочих умовах та як налагодити управління в компанії, Яна розповіла у другій частині виступу, яким ми поділимося з вами наступного тижня.